Cücərmiş taxılın faydaları – Diabetdən necə qoruyur?
Tarix: 2-08-2023, 18:00
Baxılıb: 1 535
Google+ Paylaş
Tumblr Paylaş

Cücərmiş taxılın faydaları – Diabetdən necə qoruyur?

2-08-2023, 18:00

Əminik ki, bir çoxlarınız cücərmiş taxılın əhəmiyyətini və imkanlarını düzgün qiymətləndirmirsiniz! Sağlamlığınızın əsas meyarı sayıla biləcək cücərmiş taxılın faydalarını və istifadə qaydalarını təqdim edirik.

1. Arıqlamaq üçün lif
Cücərmiş taxıllarda bədəni təmizləyən və arıqlamağa kömək edən çoxlu lif var. Bu, bütün həzm sisteminin işinin stimullaşdırılması, metabolik proseslərin və bağırsaq mikroflorasının normallaşması, toksinlər və toksinlərin çıxarılması ilə əlaqədardır.

2. Dekorasiya üçün vitaminlər
Cücərtilər B və E vitaminləri ilə yanaşı kalsium, fosfor, maqnezium və dəmir kimi minerallarla zəngindir. Bütün bu müxtəlif vitamin və minerallar dərinin, saçın, dırnaqların vəziyyətini yaxşılaşdırır və hətta diş minasını gücləndirməyə kömək edir.

3. Cavanlaşma üçün antioksidantlar
Cücərmiş taxıl bütün bədəni cavanlaşdıran, təəccüblü dərəcədə yüksək miqdarda antioksidan ehtiva edir.

4. Təmiz enerji
Cücərtilər təkcə vitamin deyil, həm də enerjidir və mürəkkəb maddələrin sadə maddələrə çevrilməsi sayəsində çox asan həzm olunan formadadır: yağlar faydalı yağ turşularına çevrilir, nişasta maltoza, zülallar isə amin turşularına parçalanır. Bu, xüsusilə yaşla, bədən yağları, zülalları, karbohidratları və iz elementlərini müstəqil şəkildə həzm etmək və udmaq qabiliyyətini itirdikdə doğrudur.

5. Avitaminoz - mübarizə!
Ümumi gücləndirici təsir və beriberi ilə mübarizə: taxıl cücərti böyüdükdə, E, B, PP qruplarının vitaminləri sintez olunur və orijinal taxılda olmayan C vitamini də əmələ gəlir.

6. Ürək və sinirlər üçün
Cücərmiş taxıllarda ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdıran çoxlu kalium və sinir sisteminin vəziyyətinə müsbət təsir göstərən litium və xrom var.

7. Diabetdən qoruyur
Xərçəng və şəkərli diabet kimi ciddi xəstəliklərlə mübarizədə cücərmiş taxılların müalicəvi xüsusiyyətləri də məlumdur.

8. Balanslaşdırılmış pəhriz
Cücərmiş taxıl sağlam və üzvi balanslaşdırılmış maddələrin ideal birləşməsinə malik tamamilə təbii məhsuldur. Pəhrizinizi zənginləşdirmək üçün əla fürsət.

9. Kulinariya imkanları
Cücərmiş taxıllar təmiz formada dadlıdır, lakin müxtəlif yeməklər hazırlamaq üçün də istifadə edilə bilər: sıyıq və şorbadan peçenye və çörəyə qədər. Və ya hətta əsl unun əsasını yeyin!

10. Xilaskarınız
Taxıl cücərtilərinin yetişdirilməsi mürəkkəb, lakin çox maraqlı bir prosesdir. Həmişə özünüz bir neçə taxıl cücərtə və mətbəxinizdə dadlı və sağlam qida məhsulu əldə edə bilərsiniz.

İstifadə təlimatları

Taxıl yuyulmalı və çeşidlənməlidir. Sonra bir konteynerə qoyun və otaq temperaturunda içməli su tökün. Təbii materiallardan hazırlanmış qabdan istifadə edin.

Bir neçə saatdan sonra (ən azı 5) suyu boşaltmaq və taxılları yenidən yaxalamaq lazımdır. Sonra taxılları bir konteynerə (dayaz) qoyun və su ilə doldurun ki, taxılı bir az örtsün.

İndi taxılı nazik bir təbəqədə boş bir parça, doka və ya pambıq yun ilə örtməli və otaq temperaturunda parlaq bir yerdə buraxmalısınız. Eyni tezlikdə, məsələn, 3 saat ərzində təkrar yuyulma tövsiyə olunur.

Artıq 1 mm cücərti uzunluğu ilə məhsul istifadəyə hazırdır. Cücərmə vaxtı taxılın növü və çeşidindən, eləcə də xarici şəraitdən asılıdır. Bu 24 saatdan 5 günə qədər çəkə bilər.
скачать dle 12.1


Google+ Paylaş
Tumblr Paylaş

FACEBOOK ŞƏRH YAZ