Bu şorbalar olduqca təhlükəli imiş
Tarix: 8-05-2023, 08:09
Baxılıb: 1 829
Google+ Paylaş
Tumblr Paylaş

Bu şorbalar olduqca təhlükəli imiş

8-05-2023, 08:09

Ət və ya balıq bulyonu ilə bişirilən şorba mədəaltı vəzi və mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlara zərər verə bilər.

Bunu Gazeta.ru-ya tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bildirib.

Mütəxəssis vurğulayıb ki, adətən belə şorbaların tərkibi çox zəngin olur və çoxlu yağ yağ əlavə olunur:

"Bu, şorbanın kalorisi yüksəkdir, çünki onun tərkibinə tez-tez kartof və əriştə qatırlar.

Borş, xarço, solyanka kimi yağlı qatılaşdırılmış ət bulyonlarında şorba mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri (pankreatit, qastrit, xolesistit, enterokolit) olan insanlar tərəfindən yeyilməməlidir".

Qastroenteroloq əlavə edib ki, yüngül tərəvəz şorbaları pəhriz yeməyi hesab olunur. Onun sözlərinə görə, bu cür şorbalar mədə-bağırsaq traktının hərəkətliliyini normallaşdırır, həyati vacib vitamin və mineralların çatışmazlığını doldurmağa kömək edir. Arıqlama və ya müalicə zamanı tərəvəz şorbalarını pəhrizə daxil etmək lazımdır

скачать dle 12.1


Google+ Paylaş
Tumblr Paylaş

FACEBOOK ŞƏRH YAZ