Ac qarına yeyildiyi zaman normaldan daha faydalı olan 12 qida!
Tarix: 6-11-2019, 18:30
Baxılıb: 1 131
Google+ Paylaş
Tumblr Paylaş

Ac qarına yeyildiyi zaman normaldan daha faydalı olan 12 qida!

6-11-2019, 18:30

Yaxşı həzm sağlamlığımız üçün önəmlidir. Özümüzü yaxşı hiss etmək, qida maddələrinin həzmini üst səviyyəyə qaldırmaq və bədəndən çıxarmaq üçün hər şeyi balansda saxlamalıyıq. Bunun üçün isə etməli olduğumuz bir çox şey var. Yemək yeyərkən nə yediyimiz və nə zaman yediyimizin də önəmi olduqca vacibdir. Bəzi qidaları səhər, ac qarına yediyimiz zaman normaldan daha faydalı olur, indi gəlin həmin qidalar ilə tanış olaq.

Qeyd: Əgər hər hansısa bir probleminiz varsa, bunun üçün həkim məsləhəti almağınız tövsiyyə olunur.

1. Bal
Bal sizin immunitet və həzm sisteminizi oyandırmağa kömək edir. Təmbəl bağırsaq sindromunun və digər mədə problemlərinin həll olmasına kömək edir. Eyni zamanda bədəndəki zərərli virus və bakteriyaların təmizlənmə işini də görür.

2. Quru çərəzlər
Quru çərəzlər xüsusilə ac olduğunuz zamanlarda yaxşı bir seçimdir. Badam və ya qoz kimi seçimlər sizi doyurmaqla qalmır, eyni zamanda mədə qıcqırmadan ürək üçün yağlar və digər önəmli maddələri təmin edir.

3. Dilim pendir
Əgər bir şeylər yeyən zaman həzmsizlik və ya mədə turşuması ilə qarşılaşırsınızsa, ac qarına bir dilim pendir mədənizi hazırlayacaqdır. Süd məhsulları sizə problem çıxarırsa, bunu bir dilim kraker ilə də yeyə bilərsiniz.

4. Qarpız
Çox yaxşı bir lif qaynağıdır. Qarpızın həm tox tutması, həm də yeməklərdən sonra şişkinlik kimi narahatlıqlar yaratması səbəbi ilə ac ikən yeyilməsi məsləhət görülür.

5. Yumurta
Daha uzun müddət tox hiss etdirməsi üçün yumurtanı ac qarına yeməyiniz ən böyük səbəblərdən biridir. Çalışmalar göstərmişdir ki, səhərlər yumurta yeyildiyi zaman tükədilən gündəlik kalori miqdarının sayı azalır.

6. Yaşıl alma
Yaşıl alma hüceyrələrə zərər verən sərbəst radikallarla savaşa bilir. Bu səbəblə səhər ac qarına yeyilən yaşıl alma bədəninizin gün ərzində qarşılaşdığı zərərli maddələrlə daha yaxşı mübarizə aparmasına kömək edəcək.

7. Sarımsaq
Doğru miqdarda ac qarına tükədilən sarımsaq, tərkibindəki antioksidant xüsusiyyəti sayəsində bədənə çox daha faydalı olur.

8. Su
Ac qarına su içmək kilo verməyinizə kömək edərkən, həm də immunitet sisteminizi gücləndirir, bəzi infeksiyaların qarşısını alır, həzmsizlik sıxıntılarının həll olmasına və cildin daha gözəl olmasına kömək edir.

9. Xurma
Bir çox yararı ola möcüzəvi xurma ac ikən yeyildiyində bağırsaq parazitləri ilə güclü bir şəkildə savaşır.

10. Yulaf
Yulaf? qarabuğda, buğda toxumu kimi məhsullar mədə divarında qoruyucu bir təbəqə əmələ gətirərək mədə turşusunun mədə divarlarına zərər verməsinin qarşısını alır. Həzm sistemini qaydasına salır.

11. Zeytun yağı
Həkim məsləhəti ilə və doğru miqdarda ac qarına içilən zeytun yağı yaxşı xassəli xolesterolun yüksəlməsinə və pis xassəli xolesterolun azalmasına kömək edir.

12. Kəklikotu çayı
Kəklitotu çayı ac ikən tükədildiyində antioksidant xüsusiyyəti göstərir, həzmsizlik problemləri ilə savaşmaqda isə olduqca effektivdir.
Avromedia.az
N.SAFURAскачать dle 12.1


Google+ Paylaş
Tumblr Paylaş

FACEBOOK ŞƏRH YAZ